عکس شهدا-سردار شهید علی حسن نوری-۱
سردار رشید اسلام
شهید علی حسن نوری-۱
سردار رشید اسلام شهید علی حسن نوری
فرمانده ی دلیر گردان ثارالله از لشکر 57 ابوالفضل علیه السلام لرستان
شهید علی حسن نوری
نام : علی حسن
نام خانوادگی : نوری
نام پدر : غلامحسن
نام مادر : کبرا
تـاریخ تـولـد : 1342/03/01
محل تولد : روستای خشکه دره سفلی ( از توابع سربند شهرستان اراک )
تاریخ شهادت : 1367/03/28
محل شهادت : ارتفاعات قمیش از توابع شهرستان ماووت عراق
مسؤلیت در زمان شهادت : فرمانده گردان ثارالله
نام گلزار : گلزار بهشت شهدای شهرستان بروجرد
کد ایثارگری : 6720487
زندگینامه
یکم خرداد 1342 ، در روستای خشکه دره سفلی از توابع سربند شهرستان اراک به دنیا آمد. پدرش غلامحسن، کارگر بود و مادرش کبرا نام داشت. تا پایان دوره متوسطه درس خواند و دیپلم گرفت. سال 1360 ازدواج کرد و صاحب یک پسر و یک دختر شد. به عنوان پاسدار در جبهه حضور یافت. بیست
و هشتم خرداد 1367 ، با سمت فرمانده گردان در ماووت عراق بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید. تربت پاک وی در گلزار بهشت شهدای شهرستان بروجرد واقع است.
زندگینامه
شهید « علی حسن نوری » در یکم خرداد 1343، در خانواده ای مؤمن و در آغوش پدر و مادری فداکار در روستای خشکه دره سفلی از توابع سربند شهرستان اراک دیده به جهان گشود . پدرش غلامحسن، کارگر بود و مادرش کبرا نام داشت.
علی حسن نوری در همان اوان کودکی در سن چهار سالگی پدر بزرگوار خویش را از دست داد و غـربت بی پدری بر دوشش نشست . اما مادری مؤمن و فداکار با تلاش و استقامت و مقابله با سختی ها کمر به مبارزه با مشکلات بست و با تلاش و جدیت جگرگوشه هایش را سرپرستی و حضانت نمود . او که استقامت در برابر مشکلات را از سرور خود فاطمه زهرا سلام الله علیها و مبارزه ی با سختی ها را ، از زینب سلام الله علیها آموخته بود با تلاش وافری که داشت ، فرزندان و زندگی خود را اداره می نمود .
شهید علی حسن نوری شش ساله بود که همراه خانواده اش از زادگاه خویش به ( بروجرد ) مهاجرت نمودند و تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در این شهر به اتمام رساند .
شهید نوری از همان اوایل کودکی به خاطر محروم بودن از نعمت پدر ، برای تامین هزینه ی تحصیل و امرار معاش خود و خانواده اش کار می کرد و مانند سرسلسله ی آزادمـردان جـهان مولی علی ابن ابیطالب علیه السلام قوت روزانه را به بازوی پُرتوان خود تامین می کرد و هرگاه فراغتی از کار و تلاش می یافت ، بلا درنگ به سوی مسجد می شتافت و به ذکر و عبادت می پرداخت .
از کودکی در مراسمهای دینی شرکت میکرد و فرائض عبادی را با علاقه انجام میداد، تحصیلاتش را تا پایان دوره متوسطه ادامه داد و دیپلم گرفت، سال 1360 ازدواج کرد و صاحب یک دختر و یک پسر شد.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت رسمی سپاه پاسداران درآمد و به جبهههای جنگ اعزام شد، در طول مدت حضورش در جبهه، در عملیاتهای مختلفی شرکت کرد و حضور موثری در این عملیاتها داشت.
یکی از همرزمانش گفت: در حالی که نیروهایش زخمی و شهید شده بودند، هجمه دشمن گستردهتر و حلقه محاصره تنگتر شده بود، یک تنه مقابل چند گردان ایستاد.
علی امانی همرزم شهید علی حسن نوری افزود: بعثیها به چند متری علیحسن رسیده بودند، او مهماتی نداشت، خاک و سنگ و کلوخ از روی زمین برمیداشت و به سمت دشمن پرتاب میکرد.
وی اظهار داشت: قبل از عملیات با همه رزمندگان صحبت می کرد و تاکید می کرد تا شجاعانه و برای رضای خدا در مقابل دشمن بعثی مقاومت کنند.
فرمانده سپاه حضرت ابالفضل العباس علیه السلام لرستان درباره شهید علی حسن نوری گفت: شهید نوری اسوه تبعیت و ولایتمداری بود و آخرین حرفم به علیحسن نوری این بود: علی حسن مقاومت کن، و او یک تنه ایستاد تا تیر بر پیشانیاش نشست و آخرین شهید سپاهش شد.
سردار مرتضی کشکولی افزود: شهید علی حسن نوری برای رضای خدا و دفاع از مرز و بوم کشورش به جبهه های حق علیه باطل اعزام شد و عاشقانه به دیار معبود شتافت و به شهادت رسید.
وی اظهار داشت: پیکر پاکش همراه با پانزده نفر از همرزمانش بر روی تپه قمیش سلیمانیه عراق ماند، بعد از چند سال به کشور بازگشت و در بروجرد به خاک سپرده شد.